Kategorije

Puščava Oman in Chris Sharma & Stefan Glowacz

Kategorije: prAna

Chris Sharma  Into The Light   prAna Life

Ideja je zorela že nekaj časa. A letošnjega marca (2014) se je začela počasi, korak za korakom, bolje gib za gibom, prevešati in dobivati epilog.

Že iz skopih informacij na začetku je bilo slutiti, da se obeta nekaj velikega. Nekaj edinstvenega, nekaj kar še ni bilo storjenega nikoli do sedaj in verjetno še dolgo ne bo česa podobnega. Nekaj neponovljivega!

Dve legendi Chris Sharma (prAna, Evolv, Petzl…) in Stefan Glowacz (Red Bull, Red Chili, Lowa…) sta združila moči, svoja znanja, svojo predanost plezanju.

Več kot trideset letne izkušnje skoraj pedesetletnega Glowacza in virtuoznost mlajšega Sharme so se združile v puščavi v Omanu. V gorovju Hadschar, v jami Majlis Al Jinn.

Jama Majlis Al Jinn je že bila prizorišče adrenalinskih podvigov. Avstrijec Felix Baumgartner (Red Bull), ki je večini poznan po skoku s padalom iz roba vesolja v oktobru 2012, je nekaj let pred tem izvedel BASE skok vanjo. Kar pa je povzročilo, da so oblasti jamo leta 2008 vzele pod svoje okrilje in je območje postalo nadzorovano.

Pot na svetlobo se je odvila skozi 13 raztežajev v 300 meterski smeri Into the Light. Ocena 8b+ (5.14a).
Jama Majlis Al Jinn je druga največja jama na svetu z vstopi od zgoraj, skozi stop. In Into the Light 8b+ je najdaljša preplezana streha na svetu.

In kaj je nagrada za uspeh? DWS, deep water soling na obali Omana!
Kaj bi si človek lahko želel več?

Ta dva prAna artikla pa sta Chrisova najljubša:

 

prana_talon_puli_za_tek_M2TALM113_CHARCOAL_ALT_9 axiom_jean_32_hlace_large_3723

 

Vas zanimajo rumene plezalne hlače iz videa? Za vse nas bodo na voljo v jesenski kolekciji prAna!
14 dni puščave je bil več kot test zanje! Očitno se nam obetajo še ene “neuničljive” hlače, poleg legendarnih Stretch Zion.

|

Komentarji

Trenutno še ni komentarjev! Bodi prvi in komentiraj!

Dodaj komentar

Required

Obvezno

Optional