Kategorije

Ponovno 9a+

Kategorije: prAna

Predzadnji dan v oktobru 2013 je Paul Robinson (prAna ambassador) uspel v smeri Jaws II (5.15a / 9a+) v Rumney, New Hampshire.

plezalna_smer_Jaws-II

Smer Jaws je leta 2008 uspel prvi preplezati Dave Graham in ji dodelil oceno 5.14b (8c). Kasneje se je nekaj oprimkov odlomilo in prvo uspešno ponovitev v “novi” smeri je opravil Vasya Vorotnikov. Oceno je dvignil na 5.15a (9a+) in ime spremenil v Jaws II.

Zanimivo je, da je to šele tretja smet te težavnosti v ZDA.

Prvi dve sta: še neponovljena Flex Luthor (5.15a) v Fortress of Solitude, Colorado (Tommy Caldwell) in Jumbo Love (5.15b) Chrisa Sharme v Clark Mountain, California. Paur Robinson je peti, ki je bil uspešen v smeri Jaws II. Pred njim so to bitko dobili Vasya Vorotnikov, Daniel Woods, Mike Foley in Andrew Palmer.

Prvič je Paul Robinson prijel za oprimke “čeljusti II” leta 2011. Takoj je postal obseden z njo. Med tem je večkrat razmišljal o poteku smeri, sredi oktobra letos pa se mu je končno uspelo vrniti v Rumney. Potreboval je kar nekaj dni, da je razvozlal pravo zaporedje gibov, a rezultat je bil tu. Sanje se se uresničile in padla je najtežja smer v Roubinsonovi karieri.

Kaj sedaj? Zagotovo je še kaj … za namig pa – najljubše Paulove prAna hlače so …

Več o plezalnem podvigu …

Izdelke za plezanje prAna najdete tudi na trgovini www.pranatrgovina.si

|

Komentarji

Trenutno še ni komentarjev! Bodi prvi in komentiraj!

Dodaj komentar

Required

Obvezno

Optional