Kategorije

Plezalni spektakel

Kategorije: prAna

Chris Sharma - prAna - psihoblock2014

Plezalni spektakel – Psicobloc se nadaljuje. Ali to pomeni, da bo postal tradicionalni? Prvi plezalni spektakel v letu 2013 v državi Utah v ZDA v Olympic Park je doživel pravi medijski bum. Plezanje je lahko velik šov, privlačno za širšo publiko, posledično za sponzorje in medije. Tu so

velika plezalna imena, dinamični gibi, globoki padci v vodo…vse se odvija hitro in ob glasni glasbi ter burnih odzivih gledalcev, se celota poveže v velik dogodek.

Prvi Psicobloc 2013 je bil v organizacijski domeni plezalnih znamk: prAna, Walltopia, Evolv,…

prAna_psihoblock2013

Vir: www.examiner.com

Drugi plezalni spektakel – Psicobloc 2014 (19.7.), v domeni Red Bull –a, pod nazivom dogodka: Red Bull Creepers, se je odvijal na stari celini, na severu Španije.

Most Puente la Reina – Gares (špa.: Puente la Reina / baskovsko: Gares  ang,: bridge of the Queen / slov.: kraljičin most) nad reko Arga, je sicer znan romarjem, saj ga prečkajo romarji na slavnem romarskem pohodu Camino de Santiago de Compostela. Na povsem miren, običajen dan, most prečka nad 400 romarjev.

A tokrat pa je gostil 14 najboljših plezalcev na svetu, kateri pa so si izbrali najtežjo pot preko vode.

Gostil je največjo svetovno plezalno zvezdo: Chris Sharma! Seveda domače top plezalce: Nacho Sánchez Murcia (španski boulder prvak), Iker Pou in baskovski Markel Mendieta, Ander Mendieta, Pablo Ochoa, Daniel Fuerte. Tam so bili še: Daniel Woods, Nalle Hukkataival, Rustam Gelmanov, Dave Graham, Carlos Ruano, Gelu Castro, Emiliyan Kolevski.

prAna_psihoblock2014

Vir: www.examiner.com

Smer naj bi imela oceno 8c.

Padci so bili globoki tudi po 9 metrov in čez, saj se obok mostu dviga več kot 11 m nad vodo. Gibi dinamični. Preko 2500 gledalcev je nadvse uživalo v “predstavi” plezalcev. Gledalci so bili na mostu, na travnatih terasah na obrežju reke, na balkonih okoliških hiš, na reki v raftih ali kanujih ali kajakih… Mala vasica je doživela vikend preporod….

In zmagovalec? Ja, kdo drug kot Chris Sharma! Drugo mesto si je priplezal Daniel Woods, tretje pa je zasedel Nalle Hukkataival.

 

In še izjava Chrisa Sharme:  “I’m really excited for being able to take part in this competition in such an amazing location. I’ve climbed in many countries and different places around the world, but very few so amazing. This bridge, part of St. James’s Way is normally crossed by the pilgrims, but we’ve been the privileged ones to climb a historic bridge. I’m really amazed by the crowd’s dedication. For us this is a format in which we are relaxed and having fun, so we’ve had a blast.”

 

In sedaj – če se mnogi ne boste strinjali, da je to bil pravi Psicobloc 2014 ali če ste ga zamudili. Rešitev za vse vas –  ponovitev lanskega v ZDA bo na lanski lokaciji 6.-8. Avgusta 2014.

Za koga boste navijali? Mi seveda za Chrisa in prAno!

Ter namig – Chrisove kratke hlače na tekmi – Sediment Shorts prAna

prana_sediment shorts

|

Komentarji

Trenutno še ni komentarjev! Bodi prvi in komentiraj!

Dodaj komentar

Required

Obvezno

Optional