Kategorije

Lynn Hill in Chris Sharma – dve plezalni legendi razglabljata o …

Kategorije: prAna

Chris Sharma

Lynn Hill in Chris Sharma – dve plezalni legendi razglabljata o? O čem drugem le, kot o plezanju!

Tokrat je Lynn Hill v vlogi novinarke, Chris Sharma pa razpravlja o njegovem načinu plezanja. Filemček dolg skoraj 17 min razkrije nekaj o Chrisovem načinu plezanja. Sicer ni nekih novih odkritij, je pa izjemno lepo slišati kako velika plezalna imena doživljajo samo plezanje, ki je njihovo življneje.

Lynn Hill se dotakne področja plezanja najtežjih smeri. Kako se Chris loti najtežjih smeri, ali si pred tem pomaga z vizualizacijo… Lynn se loti tudi načina plezanja, tipičnega za Sharmo, dinamični gibi, velikokrat zaniha oz. ko nekako sune z nogo nazaj in “ujame” oprimek ….

Izdelke za plezanje prAna najdete tudi na trgovini www.pranatrgovina.si

V intervjuju Chris poimenuje ta način kot “monkey stile”. Pri drugih plezalcih je tak način plezanja viden pri balvanskem plezanju, pri Chrisu pa kar v večini smeri. Pogovor se dotakne načina plezanja balvano in težavnosti.  Chrisova razlaga; pri balvanskem plezanju plezalec vloži vso energijo v nekaj gibov, oprimek prime z vso svojo energijo. Pri težavnostnem plezanju pa plezalec prime oprimek s čim manjšo obremenitvijo oz. to vsaj poizkuša tako, da je čimbolj sproščen, da varčuje z energijo, da je plezanje sproščeno, vmes pa, ko je potrebno, “zagrabiti” na 100%. Povpraša kako se sooča s stresom. Kajti Chris je med plezalci znan kot zelo sproščena, dostopna, prijateljska oseba, s “cool” slogom, a zagotovo se sooča tudi s stresnimi situacijami…

Zanimiv je Chrisov odgovor na vprašanje, kateri način plezanja oz. kakšne smeri ima to obdobje najraje, v kakšnem tipu smeri najbolj uživa.

Za konec pa dobite še Chrisov nasvet kako postati dober plezalec in hkrati takšen, ki v plezanju res uživa!

Ogked celotnega intervjuja si lahko ogledate na prAna.com.

 

Tagi

, , ,
|

Komentarji

Trenutno še ni komentarjev! Bodi prvi in komentiraj!

Dodaj komentar

Required

Obvezno

Optional