Kategorije

Premantura

Kategorije: Potovanje

Premantura

Premantura je najjužnejše naselje na polotoku Istra in 10 km oddaljen od mesta Pula. Je idealno izhodišče za Kamenjak. Kamenjak je polotok (dolg 9.5 km širok 1.5 km) z številnimi zalivi, rti, skritimi kotički in plažami idealen za poležavanje in kopanje v kristalno čisti vodi. Po dveh letih smo znova preživeli nekaj dni v Premanturi. Najprej dobrih deset dni v sredini junija in nato še teden dni v začetku julija.

Premantura je eden redkih krajev kjer je vse skoraj točno tako kot pred več kot dvajsetimi leti. V vasi dva sladoledarja, ena gostilna v »centru«, nekaj dobrih domačih gostilnic v stranskih ulicah, trgovinica, dve ali tri stojnice s kramo, mala tržnica, … Kamp Stupice pa ravno tako, trgovina ni spremenila svoje podobe ne na zunaj ne na notri, restavracija poleg trgovine verjetno poleg istega inventarija ni zamenjala niti osebja, edina razlika je, da so včasih bile mize polne, danes pa popolnoma prazne, kisok polet trgovine je isti, … tudi sanitarije v kampu so doživelel le kakšno malenkostno spremembo …

Vendar je Premantura še vedno odlična!

Nudi veliko sence, majhne in divje plaže, čisto morje, bližina Kamenjaka (najjužnejša točka Istre), obilo možnosti za kolesarjenje, tek, v bližini je plezališče Vintijan, … Kdor želi gužvo in animacijo na plaži mu je na voljo Medulin. Tudi mi smo ga nekajkrat obiskali, vendar ker še ni bil višek sezone je bilo kar znosno. Andrej in Matija sta se že zjutraj (pred vročino) podala do Medulina s kolesom, saj do tja vodijo prijetne in prašne stran poti. Plaža, sama mivka in nizka ter topla voda sta odlična kombinacija za malčke.

Počitnice bi morala kar trajati in trajati in …

Tagi

|

Komentarji

Trenutno še ni komentarjev! Bodi prvi in komentiraj!

Dodaj komentar

Required

Obvezno

Optional