Kategorije

Plezanje v Paklenici

Kategorije: Plezanje

Plezanje v Paklenici

Po uživanju v Paklenici – Pakli za Veliko noč je padel dogovor o ponovnem obisku tega plezalskega zabavišča v začetku novembra. Na ferajnu in po širni Sloveniji se je govorilo o množični invaziji. Na koncu pa se je izkazalo, da nas gre iz Kranjskega ferajna le borih 7, ampak teh tapravih.

Prostor baze sta določila bruderja Marenče (Tine & Anže), ki sta na popotovanje krenila že v četrtek zjutraj, mi delovci pa šele zvečer. Po nekaj urni vožnji, pot večina že pozna, smo presenečeni nad stanjem v Vesni, beri na pol postavljeni šotori, ob polnoči že pili zaslužneno drinko – PIR (Tine in Anže na ponovni neuspeh v Rajni). Ker smo dolgo v noč modrovali, kaj zlesti ta dan, se je noč zavlekla do zgodnjih jutranjih ur, a odločitev je bila soglasna: Tine, Anže, Bako, Mare: Nostalgijo v Aniča kuku – perfektna smer (6b), ki pa se konča neopremljena, torej pridejo prav frendi; Rozi, Vanja: Danaja ter Thuringer Weg v Stupu; Metka: športne smeri, kar po vrsti (8 smeri). Po celodnevnem plezanju – uživanju, smo se zvečer zbrali ob roštilju, standardni opremi! O količinah, ki smo jih zaužili kdaj drugič, verjemite nismo bili slabi.

Po naporni noči, sta Tine in Anže zopet sopihala v Aniču: Black magic women (6c, 7b+ je bila pa kar A0), ostali pa smo se spopadli z Stupom: padli so Turingerweg, Rebeka, z Bakotom pa sva se spravila v Brid za mali čekič. V tej smeri so obvezni potejpani členki! Na žalost Bako tega ni vedel, zoterej detajla ni zlezel, saj je ugotovil, da bo prste še kdaj potreboval za kakšna finejša opravila. Sam pa sem se z dobro potejpano desno roko le naužil strahot kajlanja členkov v poko, kar se mi je tudi obrestovalo z zlezenim 1. cugom. Nadaljevanje smeri sledi prihodnjič. Za popestritev sva zlezla še Rebeko (6b): zelo lepo plezljiva smer, s konstantno težavnostjo, ki se zvečuje proti vrhu.

Sobota: DEŽ
10.00 – igranje kart: ENKA+ PIR
13.00 – kosilo
14.15 – Hram + uspeh celotne skupine- ANŽE je zlezel 7bbbb/b+
17.00 dalje ENKA+ VOTKA

V nedeljo je sonce pokazalo moč in osušilo steno, tako da smo se OSAMLJENI podali ponovno v Stup, kjer je bil naš cilj zlesti Domžalsko (Rozi, Tine, Anže, Rozi in Vanja) in Švicarsko varianto (Mare & Metka). Slednja varianta je na koncu nenačrtovano prerastla v varianto Dosjeji X (prek Domžalske na Švicarsko do Pero(ta) in zopet v Domžalsko), ki pa je ne priporočam (psiho varianta).
Po plezanju smo se skusili še v prečkanju naraslega hudournika, ki se je srečno končalo s samo enim opranim nahrbtnikom in Anžetovim herojskim skokom. Pot domov je bila začinjena z dežjem in pico v Postojni.

Torej do naslednje PAKLE v večjem številu!

Pravila Enke
  1. Rumena nula: centrifuga – menjava kart v smer ki poteka,
  2. Črna mora biti izvana, črna na črno ne gre,
  3. Baje goljufanje prepovedano – če se ne vidi sevedam bašite karte pod rit kolkr se da,
  4. Če pišeš nad 300, se ti piše 0 – radelci, naslednja igra je klop (dvojno),
  5. Na koncu se za nagrado pije; zadnji dobi največ, količino se določi pred igro (deci) kakšnega žganega,
  6. V bolj ženski zasedbi je na koncu zaželjen striptis.

Besedilo: Marko Poženelj
Fotografije: Simon Bakovnik

Tagi

, ,
|

Komentarji

Trenutno še ni komentarjev! Bodi prvi in komentiraj!

Dodaj komentar

Required

Obvezno

Optional