Kategorije

Plezanje na Hvaru

Kategorije: Plezanje

Plezanje na Hvaru

Plezanje na Hvaru, Pod Stine

Plezalna bodočnost Dalmacije je zagotovo Hvar. Že sedaj je narejenih 5 plezališč z možnostmi za vsaj polovico 3 mestne številke.

Prvi letošnji malo daljši dopust. Zaradi vsega kar spada zraven k selitvi (beri: naredi takoj ker kasneje se ti ne bo dalo) se nam je dopust nekako izmuznil za letošnje leto. Saj so bili kakšni podaljšani vikendi sam da se mi nikamor ne bi mudilo pa ni bilo. No če se mi pa že ni mudilo sem imel polno glavo odločitev: kakšne ploščice nama bodo všeč, kakšen dimnik sezidati, …)

No pa to je že zanama, zdej gremo plezat.

Da bi šel na Hvar sem imel v glavi že kar nekaj časa. Predstavljal sem si ga v septembru, zjutraj skok v morje, nato plezanje, pol pa poležavanje pod kakšnim borovčkom. Ker septembra ni blo časa smo šli na Hvar za 1. november. Zbrala se nas je kar prijetna druščina. Res je da smo bili malo ločeni, sam smo pa vsaj na obiske lohka šli za dolg cajt. No v glavnem smo mi hodil k Levču, Robiju, Vanji, Mateju ter Tini k so mel bolš pir (aprtma). Aja mi pa smo bli: midva z Vanjo, Gipsi, Katja (Kača), Brla, Tajda.

Plezalno se ravno ne morem pohvaliti. Poznalo se je polletni iztop iz plezanja (do začetka maja pa do Hvara mi je uspelo plezati samo 6x) sam smo pa tolk bl užival saj smeri in ambijent je res fajn. Uspel mi je narest far fajn fotk v plezališču POD STINE. Drugače pa imajo toliko potenciala, da je res škoda ker nismo kupli Sunčani Hvar. Kar me malo moti je keširanje Slovaka v Šuplji stini. Upam da ne bo šlo vse v pivo in da bo šlo večino v svedre.

Drugače pa bom z zvezdicami označil katera plezališča so OK. Vsa plezališča na Hvaru sem zbral iz Splitske strani in spravil v PDF. Prav tako tudi vozni red trajektov. Upam da ga ne menjajo vsako leto.

  • VELIKA STINIVA: ***** (mišljeno za sektor A), obstaja še veliko možnosti na drugi strani kanjona
  • ŠUPLJA STINA: **** dolge, lepe smeri, obvezen obisk čeprav plačaš 3 EUR
  • STRAČINE:
  • MILNA: pravjo da je zlo fjn
  • POD STINE: *** fajn ambient, premalo smeri saj se jih polovico začne v vodi, drugače zelo lepe, možnosti ogromno

Plezalni vodniček Hvar, PDF 885 KB

Tagi

, ,
|

Komentarji

Trenutno še ni komentarjev! Bodi prvi in komentiraj!

Dodaj komentar

Required

Obvezno

Optional