Kategorije

Plezanje Mišja peč

Kategorije: Plezanje

 Plezanje Mišja peč

Za ime Mišja peč je zagotovo slišal že vsak plezalec. Mišja peč še vedno drži sloves kot najtežje slovensko plezališče, kjer nimaš kaj praskati, če ne lezeš vsaj 6b.

Sam sem prvič prišel v Mišjo peč po dobrem mesecu plezanja leta 1999. Luka Zazvonil naju je s Bakotam iztrgal iz predavanj na faksu sredi februarja. Mrzlo je blo. Zakadla sva se v že takrat zlizano Pečenico (6b+) in utrjevala svoje boge majhne prstke. Če bi vsaj malo pomehkužen sem imel veliko možnost, da se mi zagabi plezanje. Cel dan sva visela (kolikor sva le mogla) v njej in ko sva splezala čez spodnji del brez pavze sva bila noro vesela. Seveda je takoj sledilo bridko razočaranje saj sva bila takoj v naslednjem metru navita in popadala na štrike.

Plezala sva vedno več in bolje. Zelo zgodaj sva okupirala Preddvor in se še pred predavanji na faksu dodobra naplezala, umila in najedla na študentske bone. To so bli časi.

Po slabih dveh mesecih od prvega plezanja v Mišji peči naju je Luka popeljal čez Medota. Oba sva bila presrečna ob prvi dolgi smeri. Seveda se nama še sanjalo ni o gibanju naveze, kaj šele o izdelovanju štanta, vozlih … Pa sam sej sva plezala kot druga in nama to kao ni bilo treba. Ostalo nam je še par ur do teme in spet smo bilo pod največjimi primorskimi previsi. Imel sem samo eno šanco v Pečenici, saj me je Medo kar pobral. Živčen sem bil! Kar letu sem čez vse detajle smeri. Ko sem vpel štant sem se zadru tako kot ta pravi plezalci. Vsi ta dobri so pogledali kaj se dogaja v tem koncu stene in kar nekaj mi jih je prišlo čestitat. Neprecenljivo!

Od takrat smo kar nekaj plezali v Miški, nikoli pa toliko da bi bil zelo dobro vplezan in bi se “igral” s smermi. Miška ne popušča in izvleče iz tebe vse če se nisi dovolj pripravil. Je čisto drugače kot sosedov Osp. Tam še lahko malo taktiziraš!

Tagi

,
|

Komentarji

Trenutno še ni komentarjev! Bodi prvi in komentiraj!

Dodaj komentar

Required

Obvezno

Optional