Kategorije

Plezanje Ceredo

Kategorije: Plezanje

Plezanje v Ceredu

Ceredo – Tipično italijansko plezališče, kjer je več previsov kot plat. Ob 5:30 smo se (Anja, Žiga, Andrej in jest) iz Kranja podali proti Veroni oz. Ceredu. Po slabih štirih urah vožnje (seveda s postankom za kavo), smo se že pretegovali na parkirišču pod plezališčem. Kjub napovedanemu soncu, ga mi nismo videli nikjer. Ampak bo pa za plezanje bolj ugodno, da ne bo prevroče. In res ni bilo – prevroče namreč!

V plezališču nas je presenetila gužva. Polno italijanov – povsod in nonstop govorijo. Zato smo se po parih smereh odločili, da se sprehodimo do zadnjega sektorja (kamelja glava), kjer je bilo precej bolj mirno.

Nedelja je bila precej bolj sončna! Tudi italijani so bili znosnejši ali pa smo se jih tako hitro privadili!

V glavnem plezariija v Ceredu je fantastična. Skala je v primerjavi izpred parih let precej bolj zlizana. Venda še vedno super. Kakšna ocena bi lahko bila za kakšen plus višja. Smeri so pa precej vzdržljivostne (vsaj naše mnenje je tako). Plezališče se lahko pohvali z res odlično opremljenostjo.

Dostop: viamichelin ponudi podroben zemljevid. Tako je res preprosto. Kilometrov je slabih 400, časovno pa nekje od 3 do 4 ure. Stroški prevoza na avto so ca. 100 Eur. Do Arca imate še uro vožnje (60km) čez »hribe«. Tudi to pot najbolje pozna viamichelin.

Spanje: pred parimi leti smo spali na travnatem platoju malo pred plezališčem na levi strani ceste (trenutno zagrajeno). Sedaj smo se odločili za malo bolj »udobnejšo« varianto. V vasi Ceredo je picerija Gavinel (edino prenočišče v vasi) tel. 0039/045/7535084. Mislim, da je pametno rezervirati sobo, vendar je to mogoče le po telefonu in seveda le v italijanščini. Sobe so res skromne, kopalnica je skupna, za hrano pa je najbolje imeti kar gorilnik in makarone. Saj na izgled picerije ne vem kaj bi se tam dalo dobiti. Cena je 10 Eur na osebo na noč, obvezne so spalne vreče. V sobi ni nite ene rjuhe ali deke ali česa podobnega.

Skupna ocena: V glavnem plezariija v Ceredu je fantastična. In se izplača tudi le za vikend!

Plezalni vodnik Ceredo, PDF format, 3,3 MB

Tagi

,
|

Komentarji

Trenutno še ni komentarjev! Bodi prvi in komentiraj!

Dodaj komentar

Required

Obvezno

Optional