Kategorije

Balvani Podljubelj

Kategorije: Plezanje

Balvani Podljubelj

Sredi zime, ko smo se eni spuščali po zasneženih pobočjih, so drugi brusili prste po visokih kamnih (balvanih). Najbolj vztrajna sta bila Rok (Bula) in Matjaž (Majk), ki si zaslužta vse pohvale.

Na ferajnu se je začelo govoriti da se nad Tržičem nekaj dogaja. Pravzaprav, da so odkrili no bolje rečeno očistili balvane v Podljubelju.

Pa smo šli pogledat in to prav z avtorjama skoraj vseh problemov. Bilo je mrzlo jutro, ko smo se dobili na Kokrici. Obvezni kafe in že se peljemo mimo Tržiča do Podljubelja. Balvani so takoj zraven ceste tako, da dostopa praktično ni. Prvi vtis, ko sem jih zagledal je nor: balvani visoki tja do 6m, raven iztek, rahlo previsni … to je TO. Brezar bi reku: To je igra!

Takoj sem začel. Najprej par zamahov za ogrevanje potem pa kar v Balanco (6a), ki je ze resen zalogaj če namesto grifa primeš led. Še ogrel se nisem je že Mike zategnu nov problem Kratko sladko (7c). Za naslednji problem mi je Bula predlagal Britvico (6c+). Če nisem 10 uletu iz prvega grifa ni nć. Šu sem do konca, sam uspeha pa ni hotl bit. Moja bera se je ustavila pri dveh uspešno splezanih problemih: Balanca in Žiletka (6a+). Med mojimi poskusi sta se oba avtorja pomerila še z Dahmer line (8a), kjer sta vidno napredovala.

Ko nismo več čutili blazinc (ali od mraza ali od skale), smo se še pogreli s turško kavo pri Ankelet in nadeljevali debato o plezanju.

POZOR! – V zadnjem času je prišlo do težav z lastnikom zemljišča, tako da so do nadaljnega balvani za plezanje zaprti. Škoda!

Tagi

, ,
|

Komentarji

Trenutno še ni komentarjev! Bodi prvi in komentiraj!

Dodaj komentar

Required

Obvezno

Optional