Kategorije

Surfanje na Savi

Kategorije: Neuvrščeni

Surfanje na Savi

Z Vanjo sva se ravno utaborila ob Savi, da bi se malo odpočila od prve kolesarske ture v tej sezoni. V rahlem dremežu me prebudi telefon, po katerem naju Gipsi prosi, če bi ga šla malo povarvati pri surfanju.

Sprva sploh nisem vedu, kva se gre Gipsi. Šele, ko mi je Vanja razložila, da srfajo po vodnem toku ko odprejo zapornico pri Tekstilindusu, mi je blo mal več jasn. Sam predstavljal si pa še zmeri nisem kako vse skupi poteka.

Ko sva prišla je bil Gipsi že oblečen v neopren, na sredo mosta, ki gre čez strugo pa je že imel privezano vrv. Voda je bučala skozi strugo. Desko je položil na vodo, s levo nogo stopil nanjo da je oblažil sunke nato pa kar na enkrat na desko postavil tudi desno nogo in že naslednji trenutek se je znašel na sredi struge, kjer je vijuga levo desno v značilni pozi.

Noro!

Po dveh surfih me je na obali naštimal, da probam. Mene, ki še nikoli nisem stan na deski, sploh pa še nikoli nisem imel nog pravokotno na desko. Never try, never know! Pa sem šel, pa čeprav dvakrat direktno v vodo. Po boju za preživetje sem raje zadevo prepustil Vanji, ki ji je kar šlo (velika prednost bordanja). Celo malo je že zasurfala, čisto malo. Še mal treninga bo pa že taka kot pravi profiji.

Tagi

|

Komentarji

  1. Emanuel Jul 26, 2008

    Hehe, zakon!

Dodaj komentar

Required

Obvezno

Optional