Kategorije

Stol

Kategorije: MTB

S kolesom na Stol

Stol je z svojim 2236m najvišji v Karavankah, ki se vlečejo 120 km daleč od Trbiža do Slovenj Gradca. Pot nanj je v vseh primerih dolga in naporna. Mi smo izbrali zagotovo najdaljšo varianto, saj se drugače ne bi s kolesom  prepeljali nanj.

Pot smo začeli na Jesnicah in jo nadaljevali proti Golici, mimo Pristave in Pustega rovta. Ko bi bilo normalno, da bi turo končali na Golici, smo se obrnili na drugo stran proti Struški in turo šele dobro začeli. Nova cesta te v enakomernem vzponu pripelje do Belske planine na Struški, kjer nam je gospodarica z veseljem pristavila čaj. Po kratkem okrepčilu, nadaljujemo mimo planine Seča v rido, ki od dalež zgleda da bo vsa vozna, v realnosti pa jo v glavnem prepešačimo. Mimo Kamnitnika se na kolesih povzpnemo na Vajneževo sedlo, kjer nam meglice hočejo vzeti pot, vendar se zelene markacije ne dajo. Po megleni prečki kmalu zarinemo proti vrhu. Nošenje kolesa je veliko lažje kot porivanje, zato ga  imamo večino časa na ramenih.

Z vrha  se po “konski” poti spustimo do Zabreške planine in nato še po hitrem spustu mimo Valvazorjeva doma v dolino. Spust se kar ne neha. Sploh ne vem, če je še kakšna tura z skoraj 1700 m spusta po singelcah.

Naporno, vendar sladko

Več informacij:

Tagi

,
|

Komentarji

 1. Ime in Priimek Aug 29, 2010

  Ola…
  No zdej sem pa tut jest nabavu zverino, tko da, če boste kdaj rabil še kakega za v hrib me porufi, grem rade volje.
  LP Sale

 2. Tomaž Ovsenik Aug 31, 2010

  Lepo poročilo. Rozi.

 3. Nejc Mrak Sep 27, 2010

  Živjo. Sem mal Tablo po dolgem času pregledoval in posledično priletel na tale tvoj portal. Super turce ni kej. Našpičeni ste več kot zgledno, predvsem čestitke za turo nad Baško grapo. Še obilo užitkov tudi v prihodnje. Nejc

 4. admin Sep 28, 2010

  Hvala za čestitke. Se bomo borili tudi v prihodnje, saj brez prave drušne ni takih tur.

Dodaj komentar

Required

Obvezno

Optional