Kategorije

Planina v Plazeh

Kategorije: MTB

Planina v Plazeh

Če je Berebica ena izmed najlepših mulater v Sloveniji (nahaja se na drugem bregu Soče), te tura na Planino v Plazeh pripelje v enega najsamotnejših predelov Julijcev. Pobočja Travniškega roba na eni strani ter strme stene Velikega špičja ter Tičaric na drugi strani.

Asfaltni klanec te pripelje skoraj do vasi na Skali. Nato čez zapornico, mimo table, ki prepoveduje kolesarjenje po široki cesti v osrednjem območju triglavskega narodnega parka, do kolovoza, ki te pripelje do idilične planine v Plazeh.

Približen potek ture. Upam da se je trek ture posnel!

In ker je moč v nogah po 1000 v.m. še ostajala, sva se z Baksam odločila, da greva na drugo stran (slišala sva, da se “baje DA”). Do sedla je kr šlo in sva bila nadvse presenečena kako lepo je. Na spustu do mulatere, ki prihaja iz Prehodavcev, pa se je počutje drastično spremenilo.

Vožnja po razsutem melišču, tavanje med, pod in nad ruševjem, iskanje prehoda čez “potok” je več kot bi pričakovala od spusta. Kot obliž sva dobila krasen spust po mulateri, ki prihaja iz Prehodavcev.

Pobrano iz: http://tabla.mtb.si, Avtor: Simon Bakovnik

Ko se proti koncu pot izravna in prideš na travnik (malo naprej se ta pot izgubi), poišči lepo potko, ki gre levo v gozd (za markacijo je tudi puščica na skali). Ta pot te pripelje na sedlo med Čisti Vrh in Malo Špičje – nekje na pr. 1820m. Pot je mestoma že kar zaraščena, drugače pa zelo lepa in navzgor povečini zvozljiva, navzdol pa sigurno 100%.

Midva sva bila optimista in sva se spustila na drugo stran, proti Prehodavcem, vse nevozno. Če pa vzameš samo vzpon na sedlo, se naužiješ razgleda in se vrneš po isti poti, pa je tura sigurno zelo lepa nadgradnja ture na Planino v Plazeh.

Tagi

, ,
|

Komentarji

  1. Tomaž Sep 11, 2008

    Lepa tura, lepa.

Dodaj komentar

Required

Obvezno

Optional