Kategorije

Koča Zacchi nad Belopeškimi jezeri

Kategorije: MTB

Koča Zacchi nad Belopeškimi jezeri

Belopeška jezera Slovenci kar radi vzamemo za svoja. Saj ni čudno, saj so par kilometov oddaljeni od zadnje slovenske vasice Rateče. Tod sem hodil že ko sva z Juretom smučala iz Mangartskega sedla (Tura Plazje), za kolo pa sem vedno mislil da je prestrmo.

In je res? No vsaj v vodniku piše, da klanci marsi kje presežejo 25 %. Za tiste ki smučajo bodo že vedeli kaj pomeni ta naklonina. Pot se je po ravnem vila mimo jezer, nato pa sem se pustil zapeljati prvemu odcepu za Kočo Zacchi. Kolovoz, ki je zavil levo, se je zelo strmo dvignil. Bitka med strmino in mano se je začela.

Nisem odnehal!

Planinci so me debelo gledali, ko sem se zaganjal v neverjetne strmine. No in ker je vsakega klanca enkrat konec je bilo tudi tukaj. Samo, da je cesta pripeljala do sotestke, kjer jo je zmanjkalo! Pogledat kaj piše v vodniku? Seveda, pri prvi označbi za kočo je potrebno iti še naravnost. Tepec! Zdaj sem pa zastonj vozil tale V6. Spust, nato pa pravi poti naprej. Klanci so res strmi. Nevem kaj je bilo, da mi je v najtežjem zmanjkalo moči. To se mi ne dogaja kar tako. Mogoče je zato kriva temperatura zraka, ki se je gibala tja proti 35 oC, al pa nisem dost kondicijsko “taf”.

Panorama koča Zacchi
Za povečavo panorame, klikni na sliko!

Kočo so ravno prenavljali, pokazal pa se lep razgled na Ponce, Vevnico, Mali Koritniški Mangart in naš očak Mangart. Peternu ima prav! Tura pomeni “orng” preizkus za naše telesno pripravljenost.

Tagi

, ,
|

Komentarji

Trenutno še ni komentarjev! Bodi prvi in komentiraj!

Dodaj komentar

Required

Obvezno

Optional