Kategorije

Icmanikova planina nad Robanovim kotom

Kategorije: MTB

Icmanikova planina nad Robanovim kotom

Nov avto potrebuje tudi nov prtljažnik in po tega sva se zapeljala v Mozirje. In da ne bova šla zastonj na Štajersko, sva se še malo zapeljala proti Lučam in se zapodila od Logarske kar malo pozabljen Robanov kot.

Prvo presenečnje je naredilo, ko sem opazil, da je zgornji del doline zaprt za avtomobile. Ob debati, da bi morali podobno narediti v večino Triglavkih dolinah sva se počasi, vendar vztrajno pomikala meter za metrom proti kmetiji Vršnik.

Kar malo sva obsedela ob lepem razgledu na Ojstrico in Krofičko. Treba je bilo naprej. Za Vanjo je bila to prva prava tura v sezoni 2006, kar je dobro občutila. Klanci in razgledi so si vrstili vse do nekakšnjega sedla. Vanja je dokončno rabla pavzo, jaz pa sem odbrzel najprej malo dol potem pa orng v breg do Icmanikove planine.

Zadnjih nekaj metrov sem obupal in odšel do koče peš. Pri koči sem opazil, da je iz desne do nje prišel “nov” kolovoz. Ob pogovoru z lastnikom prisrčne koče mi je povedal, da se cesta odcepi na zadnjem ovinku levo in da je orng strma.

Še 10 minut do razgledne točke, kjer se ti Logarska dolina postavi pod nogami nato pa hitro nazaj na sedlo, kjer me je Vanja že čakala z prisluženo malco.

Logarska dolina

Panorama iz Logarske peči, 432 KB

Tagi

, ,
|

Komentarji

Trenutno še ni komentarjev! Bodi prvi in komentiraj!

Dodaj komentar

Required

Obvezno

Optional