Kategorije

Boč

Kategorije: MTB

Boč

S kolesom na najbolj vzhodni vrh v Sloveniji, ki mu sledi SK. Štajerci mu pravijo tudi “Štajerski Triglav“. Pa ne zato ker bi bil tako visok (Razgledni stolp je na 979 m. n. v.), temveč, ker se tako ponosno dviga nad Štajerskemi griči in brajdami.

Kako naju je pot zanesla v te konce je dolga zgodba, toda za spremembo prou paše. Zaradi bolezni Vanje, sem na turo odšel sam. Skušal sem jo zvoziti čimprej in to mi je tudi uspevalo, saj se cesta po severnem pobočju dviga dolgočasno. Tišina ti kar najeda v kosti. Še sreča, da se lahko zamotiš in stopiš malo bolj po gasu.

O stražarnici in vojaku katerega omenja Peternu ni ne duha ne sluha. Kar naenkrat se znajdeš pred ograjo in tablo Vojaško območje – Prepovedan dostop. In ker vojska ni več tisto kar je bila, te po levi zaraščena potka popelje do markirane planinske poti, ki pride iz planinskega doma. Še par minut po grebenu in že si pri razglednem stolpu. Dozdeva se mi, da te razgledni stolp spravi kar 50m višje, kjer se ti odpre čudovit razgled na Pohorje in okoliške konce.

Panorama Boč
Za povečavo panorame , klikni na sliko!

Spust po markirani poti sem prihranil za kdaj drugič zaradi telih dejavnikov: bil je praznik, zelo veliko planincev, bil sem sam, od deževnega avgusta so bile poti blatne, korenine pa spolzke.

Tagi

,
|

Komentarji

Trenutno še ni komentarjev! Bodi prvi in komentiraj!

Dodaj komentar

Required

Obvezno

Optional