Kategorije

Kajak

Kategorije: Kajak

Kajak

Ker ima Vanja že kar nekaj časa željo probat kajak me je naštimala, da se ji pridružim v kajak šoli Skok šport. In ker je vsak šport bolje zganjati z dobro drušno so se nama pridružili še Petra in Hostar family.

Tečaj je potekal v Tacnu pri že prej omenjeni šoli Skok šport cel teden po dobri 2 uri. Prvič ko sem se vsedel v čoln sem se kar panično zatresel saj nise vedel da ga moras malo držati z koleni. Ko sem veslal se je čoln premikal levo in desno. Kar nisem ga moral naravnati.

Prvi stik z vodo je bil pa še bolj smešen. Ob preizkušanju koliko lahko nagnem čoln z boki sem presegel tisto mejo in se prekucnil na glavo. Panika! Nisem vedel kako priti ven. Nagonsko sem začel brcati z koleni, dokler se krovnica ni vdala in sem izplaval na površje. Vse skupaj je blo hitro kot blisk! Smeh ostalih mi je povedal da sem bil smešen. Šele kasneje sem izvedel da ima krovnica štrikc za potegnt – da ni treba brcat z koleni, kar sem v nadaljevanju pridno izkoriščal.

Prva dva dneva smo se posvetili tehniki veslanja nato pa smo si ogledali prvo brzico in tehniko vstopanja vanjo. Nasploh smo se vsi kar dobro držali in zaznali osnovna pravila: smer vstopa, nagib in hitrost čolna. Seveda smo vsi tudi “plavali” če smo naredili napako oz. nismo nismo upoštevali našega vodjo Janeza – Đoni.

Predzadnji dan smo napadali brzice pod elektrarno, zadnji pa smo se zapeljali do Medvod in se spustili po Savi. Spoznali smo tisto pravo veslanje po reki navzdol, iskanje prehodov in odpravljali naše začetniške napake.

Za vikend smo si ogledali našo najlepšo reko Sočo, kjer smo obnavljali naše pridobljeno znanje in se soočili z biznisom Soče. In kaj zdaj: čakam da se bo nekdo usmilil in mi prodal dobr čoln za mal denarja, pol pa kar naprej po slovenskih rekah.

Priporočam!

Tagi

,
|

Komentarji

Trenutno še ni komentarjev! Bodi prvi in komentiraj!

Dodaj komentar

Required

Obvezno

Optional