Kategorije

Vikend na slovenski obali

Kategorije: Izleti

Vikend na slovenski obali

Prvotni plan je bil preživeti par sončnih dni v Premanturi. Ker nam to ni uspelo, mi pa smo si vseeno želeli morja, smo se odpravili le za vikend na našo obalo v Sečo. Tokrat nas je ponovno pričakala gužva na vrhniškem klancu. Pa pravijo, da gre osel le enkrat na led. To je res noro! V soboto se očitno res ne smeš odpraviti na obalo.

Na poti do slovenske obale smo se najprej odpravili ogledat Mazurinov mlin na reki Dragonja. Pot smo nadaljevali čez vasice dežele Refoškega. Za kosilo smo si naključno izbrali gostilnico Karjola v Marezigah. Tako vas kot gostilnica sta nas prijetno presenetila. Mala vasica nudi izjemen razgled na Tržaški zaliv in male, romantične, kamnite hiške. Gostilnica pa odlično domačo hrano.

No in popoldne smo le prispeli do naše nastanitve. Tokrat smo si izbrali sobe. Kdaj pa kdaj zapaše tudi kaj drugega kot šotor. Casa del Sal je mala turistična kmetija, za katero sva že slišala, da je zelo prijetna. A vseeno naju je čakalo presenečenje. Mala primoska hišica, urejena prav v stilu, soba je bila pravi luksuz (verjetno bi večina ponudnikov sob iz ene njihove naredila vsa dve ali še celo tri sobe), za hišo se je raztezal vrt oljk, gospodar g. Maršič pa kot iz filmov (prijazen, nasmejan, ravno prav ustrežljiv in zelo simpatičen gospod).

Casa del Sal se dviga ravno toliko nad glavno cesto, da iz prav povsod nudi pogled na celotne Sečoveljske soline. Noro!!! Pa kakšen sončni zahod iz terase. Zagotovo še vrnemo. Povrhu vsega se kmetija lahko pohvali z odličnim oljčnim oljem. Tako se na njih spomnim še mnogokrat doma v kuhinji.

Mimo našega prenočišča poteka Parenzana (ostanki ozkotirne železniške proge Trst – Poreč) kar je nadvse ugodno za kolesarjenje. Tako smo se že popoldne odpravili mimo Lucije do Portoroža. Naslednji dan pa kar do Pirana. Nato pa z avtom v Koper na Lunin festival – praznik otrok.

Slovenska obala je zakon! Čeprav mnogi govorijo, da ni lepa in da je morje umazano,… joj, kako prekleto se motijo!

Tagi

,
|

Komentarji

Trenutno še ni komentarjev! Bodi prvi in komentiraj!

Dodaj komentar

Required

Obvezno

Optional