Kategorije

Prvomajska vzhodna Istra

Kategorije: Izleti, Priljubljeni

Učka

Letošnje velikonočne praznike, kateri so bili uvod v prvomajske praznike smo se odločili preživeti v Istri. Tokrat na nam malo bolj neznani strani Istre, v okolici Opatije.

Po mučnem iskanju apartmajev (cene so precej visoke, ponudba pa že na slikah izgleda obupno, da rajši sploh ne pomislim, kaj bi dobili v resnici) je Mateja našla apartmaje Villa Chiara v Ičičih pri Opatiji. Na slikah izgleda vse precej luksuzno, v resnici pa je odličen primer kako na 25 m2 spraviti »vse« za tri ali štiri člansko družino, česarkoli se dotakneš, te je strah, da se ne bo polomilo,… lastnika pa sta ti vedno za petami. A kljub razočaranju nad nastanitvijo smo se imeli fino. Že to, da smo na morju, na sončku (medtem ko je bilo na Gorenjskem deževno in mraz) nekaj velja. V glavnem smo pohajkovali in kolesarili po sprehajalni poti ob obali od Opatije pa do Lovrana.

Opatija nas je razočarala in mislim, da je njen sloves mondenega letovišča že davno zbledel. Hoteli, vile in veliko ostalih zgradb bi bili že pred časom potrebni obnove, plaža in ulice pa precej umazane. Pozitivno nas je presenetil mali Lovran, simpatične male, ozke ulice, cerkvica, majhen trg, nekaj lokalov in trgovinic, majhna plaža in igrala ob njej.

Za par uric smo se odpravili celo na Reko. Pred časom sem brala članek o Reki in bil je polno presežnikov, tako da sem mogoče pričakovala preveč, kajti v resnici ni bilo tako rožnato. Ulice so bile umazane in po njih se je širil neprijeten vonj. Slavna Reška tržnica pa tudi ni to kar naj bi prava tržnica bila. Vendar vseeno priporočamo obisk tržnice!

Iz svoje kože le ne moremo; moški del ekipe si je privoščil dva plezalna obiska Moščeniške Drage,  Jasna in Mateja sta s kolesom osvojili vrh Učke, naša družinica je Učko osvojila kar peš. Sama pot je precej dolgočasna, vendar je razgled na vrhu prav neverjeten.

Kljub ne najboljšem vtisu hrvaške obale in ponudbe je bilo luštno. Dobra družba, lepo vreme, večje in manjše športne aktivnosti,…

 

Tagi

|

Komentarji

Trenutno še ni komentarjev! Bodi prvi in komentiraj!

Dodaj komentar

Required

Obvezno

Optional