Kategorije

Koper – Škocjanski zatok – urbano in divje v enem!

Kategorije: Izleti

skocjanski_zatok_51

Naravni rezervat Škocjanski zatok, mala polslana laguna pri Kopru, postreže čudovit vpogled v malo drugačno naravo. Močvirje, gnezditveni otočki, kanali, pestrost živalskih vrst, posebna arhitektura, zlivanja večih tipov okolja… Zanimivo in poučno za mulčke in starše. Dokaz, da najdemo divjo naravo čisto blizu nas in da je sobivanje mogoče.

Uporabimo izvoz Koper – Bertoki in po cca 100m smo na cilju. Na prvi pogled je vse skupja le industrijska cona, z malim še nepozidanim območjem. A hitro opazimo, da temu ni tako.

skocjanski_zatok_53

 

Urejena, čudovita krožna pot je primerna za malčke vseh starosti. In tudi v vsakem vremenu. V dežju je zelooo privlačno in malo skrivnostno. Najboljši letni čas sta zagotovo jesen in pomlad, ko ptice na svoji selitveni poti potrebujejo počitek in je tako zelo živahno. Mogoče je le sredi poletja prevroče, a tudi sveža poletna jutra ali romantični večeri znajo biti super.

skocjanski_zatok_50

Krožna pot je opremljena z opazovalnicami in učnimi tablami. Ponudi obilico informacij, Ilustracije in fotografije na učnih tablah so čudovite in pritegnejo tako velike kot male glave.

Opazovalni pomoli so super za malico, počitek. Klopi za utrujene nogice, senca za razgrete glave….popolna uživancija.

 

 

|

Komentarji

Trenutno še ni komentarjev! Bodi prvi in komentiraj!

Dodaj komentar

Required

Obvezno

Optional