Kategorije

Brioni

Kategorije: Izleti

Nacionalni park Brioni

Med dopustom v Premanturi smo odšli na izlet na Brione. Sredi junija vročina še ni tako peklenska, tudi navala množičnega turizma še ni in tako je bil izlet še bolj prijeten. Zapeljali smo se do Fažane in kupili karte v agenciji Nacionalnega parka Brioni (200 Hrk po osebi).

Se vkrcali na ladjico in se po cca 15 minutni vožnji izkrcali na največjem izmed 14-ih otokov – otoku Veliki Brion. Seveda je otok najbolj poznan po Titu in tudi drugih slavnih osebah katere so si privoščile bivanje na njem.

Ker so Brioni nacionalni park je gibanje na njih zelo omejeno. Na otoku Veliki Brion je mogoč le organiziran obisk otoka, za obisk ostalih otočkov pa je potrebno plačati le vstopnino in nato je gibanje po otoku neomejeno.

Tako nas je že na pomolu čakala vodička, nas usmerila na turistični vlakec in tako smo se zapeljali na ogled otoka (igrišče za golf, plaže, vile, safari park, …). Vožnja je bila zanimiva, tudi razlaga vodičke je v redu, razgledi po otoku pa lepi. Po slabih dveh urah smo prispeli nazaj v pristanišče in si nato ogledali še Titov muzej. Slike v zgornjem nadstropju pričajo o naši pestri zgodovini in o »velikih« potezah in poznanstivh Tita.

Kopanje na otoku je dovoljeno le na plaži tik ob pristanišču. Tu sta tudi dva hotela, močno potrebna obnove, kjer je edino mogoče prespati na otoku.

Na otoku si lahko sposodite tudi kolesa in tako malo pobegnete na svoje.

Tagi

|

Komentarji

Trenutno še ni komentarjev! Bodi prvi in komentiraj!

Dodaj komentar

Required

Obvezno

Optional